Workshop – Navigera Ätstörningar, Intoleranser och Dietkultur

Aktuell status

Ej anmäld

Pris

Länkad knapp

Kom igång

This kurs is currently closed

Allt material i denna workshop tillhör 21st Century PT School och är skyddat av upphovsrätt. Otillåten användning, kopiering eller spridning utan skriftligt tillstånd är förbjuden. Överträdelse kan leda till rättsliga åtgärder, inklusive böter vid avsiktlig intrång, samt ersättning för advokatkostnader och skadestånd för ekonomiska förluster eller skada på rykte.

PDF

Referenser

American Psychiatric Association. (2013). Diagnostic and statistical manual of mental
disorders (5:e uppl.).

Catassi, C., Elli, L., Bonaz, B., Bouma, G., Carroccio, A., Castillejo, G., Cellier, C., Cristofori, F., de
Magistris, L., Dolinsek, J., Dieterich, W., Francavilla, R., Hadjivassiliou, M., Holtmeier, W., Körner,
U., Leffler, D. A., Lundin, K. E. A., Mazzarella, G., Mulder, C. J., … Fasano, A. (2015). Diagnosis of
non-celiac gluten sensitivity (NCGS): The Salerno experts’ criteria. Nutrients, 7(6), 4966–4977.
📄 Fulltext via PubMed Central

Dunn, T. M., & Bratman, S. (2016). On orthorexia nervosa: A review of the literature and proposed
diagnostic criteria. Eating Behaviors, 21, 11–17. https://doi.org/10.1016/j.eatbeh.2015.12.006

Fairburn, C. G. (2008). Cognitive behavior therapy and eating disorders. The Guilford Press.

Herman, C. P., & Polivy, J. (1984). A boundary model for the regulation of eating. I A. J. Stunkard
& E. Stellar (Red.), Eating and its disorders (ss. 141–156). Raven Press.
Neumark-Sztainer, D. (2012). I’m, like, SO fat!: Helping your teen make healthy choices about
eating and exercise in a world of fake food, fat phobia, and photoshopped images. The Guilford
Press.

Schaumberg, K., Welch, E., Breithaupt, L., Hübel, C., Baker, J. H., Munn-Chernoff, M. A., Yilmaz, Z.,
Ehrlich, S., Mustelin, L., Ghaderi, A., Hardaway, J. A., Bulik-Sullivan, E. C., Hedman, A. M., Jangmo,
A., Nilsson, I. A. K., Wiklund, C., Yao, S., Seidel, M., & Bulik, C. M. (2017). The science behind the
Academy for Eating Disorders’ Nine Truths About Eating Disorders. European Eating Disorders
Review, 25(6), 432–450. https://doi.org/10.1002/erv.2538

Stapel, S. O., Asero, R., Ballmer-Weber, B. K., Knol, E. F., Strobel, S., Vieths, S., & Kleine‐Tebbe, J.
(2008). Testing for IgG4 against foods is not recommended as a diagnostic tool: EAACI Task
Force Report. Allergy, 63(7), 793–796. https://doi.org/10.1111/j.1398-9995.2008.01705.x

Stice, E., & Shaw, H. (2002). Role of body dissatisfaction in the onset and maintenance of eating
pathology: A synthesis of research findings. Journal of Psychosomatic Research, 53(5), 985–

https://doi.org/10.1016/S0022-3999(02)00488-9

Varukorg