Workshop – Kost för vitalitet och motståndskraft – strategier för 55+

Aktuell status

Ej anmäld

Pris

Länkad knapp

Kom igång

This kurs is currently closed

Allt material i denna workshop tillhör 21st Century PT School och är skyddat av upphovsrätt. Otillåten användning, kopiering eller spridning utan skriftligt tillstånd är förbjuden. Överträdelse kan leda till rättsliga åtgärder, inklusive böter vid avsiktlig intrång, samt ersättning för advokatkostnader och skadestånd för ekonomiska förluster eller skada på rykte.

PDF

Referenser

Aroda, V. R., Edelstein, S. L., Goldberg, R. B., Knowler, W. C., Marcovina, S. M., Orchard, T. J., ... The
Diabetes Prevention Program Research Group. (2016). Long‐term Metformin Use and Vitamin
B12 Deficiency in the Diabetes Prevention Program Outcomes Study. The Journal of Clinical
Endocrinology & Metabolism, 101(4), 1754–1761. https://doi.org/10.1210/jc.2015-3754

Bauer, J., Biolo, G., Cederholm, T., Cesari, M., Cruz‐Jentoft, A. J., Morley, J. E., Phillips, S., Sieber,
C., Stehle, P., Teta, D., Visvanathan, R., Volpi, E., & Boirie, Y. (2013). Evidence‐based
recommendations for optimal dietary protein intake in older people: a position paper from the
PROT‐AGE Study Group. Journal of the American Medical Directors Association, 14(8), 542–
559.

📄 PubMed entry with DOI pubmed.ncbi.nlm.nih.gov+1database.clin-star.org+1
Calder, P. C. (2013). Feeding the immune system. Proceedings of the Nutrition Society, 72(3),
299–309. https://doi.org/10.1017/S0029665113001286

Cruz‐Jentoft, A. J., Baeyens, J. P., Bauer, J. M., Boirie, Y., Cederholm, T., Landi, F., Martin, F. C.,
Michel, J. P., Rolland, Y., Schneider, S. M., Topinková, E., Vandewoude, M., & Zamboni, M. (2010).
Sarcopenia: European consensus on definition and diagnosis: Report of the European Working
Group on Sarcopenia in Older People. Age and Ageing, 39(4), 412–423.

Morris, M. C., Tangney, C. C., Wang, Y., Sacks, F. M., Bennett, D. A., & Aggarwal, N. T. (2015). MIND
diet associated with reduced incidence of Alzheimer’s disease. Alzheimer's & Dementia, 11(9),
1007–1014.

Paddon‐Jones, D., & Rasmussen, B. B. (2009). Dietary protein recommendations and the
prevention of sarcopenia. Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care, 12(1), 86–90.

Robinson, S., Cooper, C., & Sayer, A. A. (2012). Nutrition and sarcopenia: a review of the evidence
and implications for preventive strategies. Journal of Aging Research, 2012, 512485.

Volkert, D., Beck, A. M., Cederholm, T., Cereda, E., Cruz‐Jentoft, A., Goisser, S., de Groot, L., Gross,
P., Hebestreit, A., & Kiesswetter, E. (2019). ESPEN guideline on clinical nutrition and hydration in
geriatrics. Clinical Nutrition, 38(1), 10–47.

Kurs innehåll

Introduktion
Åldrandets fysiologiska realiteter
Protein, vätska och återhämtning
Att integrera prestation och hälsa
Näring för en skarp och högpresterande hjärna
Att coacha den högpresterande vuxna
Avslutande Sammanfattning
Varukorg